over mij

De drijvende kracht achter ZoetZenZatie ben ik, Sacha Husken, zoetekauw pur sang. Al op jonge leeftijd bakte ik cakes en koekjes en maakte ik pudding. Gezien mijn goede schoolresultaten lag een universitaire studie voor de hand en zodoende ging het bakken een tijdlang op een lager pitje. Na drie studies en banen in o.a. archeologische monumentenzorg en erfgoedzaken, kwam ik tot de conclusie dat ik daar te weinig voldoening uit haalde en een andere loopbaan moest kiezen.

Ik begon in Zwitserland in de keuken van een hotel, waar de chef een banketbakker was. Daarna ging ik werken in de keuken van biologisch-vegetarisch restaurant “De Eetstee”. Het maken van desserts en bonbons blies de oude liefde voor zoet nieuw leven in.  Het gevolg: in 2012-2013 heb ik de opleiding Patisserie bij Culinair Centrum Beverwijk met met veel plezier voltooid. Ik vind het heerlijk om mijn creativiteit te uiten in het vormgeven van speciaaltaarten, maar ook in het combineren van onverwachte smaken. Wat dacht je van macarons met honing en saffraan? Of van cupcakes met lavendel en framboos? Smaakt als een hapje zomer…

Werken met voedsel, dat was wat ik wilde.

contact